Para Baixar em PDF:

Simulado 9 Concurso Professor De Inglês

 

1 Officials at the city’s language immersion schools,
which promote fluency by teaching entirely in a foreign
language, say there aren’t enough teachers qualified to
teach every subject in another language.

2 Immersion experts said the problem dilutes the
total-immersion school principles, and some parents want
the school district to place limits on what roles Englishspeaking
teachers can play.

3 This year’s placement of an exclusively Englishspeaking
third grade teacher at Ecole Kenwood, a Frenchonly
immersion school in Columbus, has prompted school
officials to examine how teachers are recruited and
assigned to the schools.

4 When Ecole and the Spanish Immersion
Academy, also in Columbus, first opened in 1987, the
schools recruited French-speaking teachers from Louisiana
or helped foreign-born teachers pay for green cards,
officials said. However, money is much tighter in the
district now.

5 As hundreds of new immersion schools open
nationwide, it’s impossible to keep up with the demand for
foreign-language-speaking teachers, said Julie Sugarman,
a research associate for the Center for Applied Linguistics
in Washington, D.C.

6 “People coming from other countries don’t have
the right credentials to teach,” Sugarman said. “And kids
who grew up here don’t have the language skills to teach in
another language.”

7 Hiring English-speaking teachers for courses like
gym or art is one way immersion schools are
compensating for teacher shortages, but such stopgap
measures compromise programs’ integrity, said Nancy
Rhodes, director of foreign–language education at the
Center for Applied Linguistics.

8 “It’s totally unacceptable,” Rhodes said. “If you
don’t have a speaker of the foreign language teaching, it’s
not immersion at all.”
9 Often, language teachers are trained to teach high
school — where foreign languages typically are taught —
and don’t have the proper certification to teach at the
immersion schools, which serve kindergartners through
eighth grade students, said Carmen Suarez Graff, principal
of the Spanish school.

10 To stretch the roster of fluent teachers, Graff’s
school has hired English-speaking teachers to teach nonclassroom
subjects such as gym or art. All of the
classroom instructors are fluent in Spanish, she said.

11 Principals of both schools say the Englishspeaking
teachers have not hurt their programs because
they only work with student for fractions of the day, but
some parents are pushing for a clause in the next teachers’
union contract preventing English-only speaking teachers
from holding classroom positions in the immersion
schools.

12 Columbus district officials, parents and school
officials are meeting to come up with possible solutions to
the teacher shortages. Among the proposed ideas is
Superintendent Gene Harris’ suggestion that the schools
create a network with Ohio State University to train and
certify foreign language teachers to work in the schools.

Answer questions 1 to 3 according to the text above.
1. Read the following statements carefully, and then
choose the statement(s) which is (are) correct.
I – Immersion schools are having problems to hire
foreign language teachers in Columbus, Ohio.
II – Immersion schools promote fluency by teaching
some subjects like art in a foreign language.
III – Although there is a lack of qualified teachers to
be hired by the immersion schools, parents seem
to be very supportive.
a) Only I is correct.
b) Only II is correct.
c) Only III is correct.
d) Only I and II are correct.
e) Only II and III are correct.

2.Read the following statements carefully, and then
choose the statement(s) which is (are) correct.
I – Ecole Kenwood is a French school with native
teachers based in Columbus, Ohio.
II – Due to the difficulty in finding qualified teachers
for the immersion schools, school officials are
examining how teachers are recruited and
assigned to these schools.
III – When Ecole Kenwood and the Spanish
Immersion Academy first opened twenty years
ago they had more money to deal with the
recruitment of teachers.
a) Only I is correct.
b) Only II is correct.
c) Only III is correct.
d) Only I and II are correct.
e) Only II and III are correct.

3.What is the incorrect information?
a) The demand for foreign-language-speaking
teachers increased in the last twenty years.
b) Julie Sugarman states that people who come from
other countries are the best and more qualified
teachers.
c) According to Nancy Rhodes an immersion
program must have all courses being taught by
speakers of the foreign language.
d) Carmen Graff says that language teachers do not
often have the proper certification to teach at an
immersion school because they were trained to
teach in high schools.
e) District officials, parents and school officials at
Columbus are meeting to bring possible solutions
to the teacher shortages into existence.

4.What is the meaning of CAN in “…and some parents
want the school district to place limits on what roles
English-speaking teachers can play.” (paragraph
2/lines 2 and 3)
a) advice
b) obligation
c) necessity
d) ability
e) logical deduction

5.The clauses “…teachers are recruited and assigned to
the schools.” (paragraph 3 – lines 4 and 5) are in:
a) The passive simple past tense.
b) The active simple past tense.
c) The passive simple present tense.
d) The active present perfect tense.
e) The passive present continuous tense.

6.Which of the clauses below indicate reason?
a) …and some parents want the school district to
place limits on what roles English-speaking
teachers can play. (paragraph 2 – lines 2 and 3).
b) When Ecole and the Spanish Immersion
Academy, also in Columbus, first opened in
1987,… (paragraph 4 – lines 1 and 2).
c) As hundreds of new immersion schools open
nationwide, it’s impossible to keep up with the
demand for foreign-language-speaking
teachers,… (paragraph 5 – lines 1, 2 and 3).
d) Hiring English-speaking teachers for courses like
gym or art… (paragraph 7 – lines 1 and 2).
e) …, but such stopgap measures compromise
programs’ integrity,… (paragraph 7 – lines 3 and
4).

7.What is the meaning of keep up with in the sentence
“…it’s impossible to keep up with the demand for
foreign-language-speaking teachers,…” (paragraph 5
– lines 2 and 3)?
a) To maintain an equal rate of speed, activity, or
progress with another or others.
b) To persevere; continue.
c) To maintain the good condition of; keep in repair.
d) To stay informed
e) To match one’s friends, neighbors, business
associates, etc., in success, affluence, etc

8.In the sentence “…said Julie Sugarman, a research
associate for the Center for Applied Linguistics in
Washington, D.C.” (paragraph 5 – lines 3, 4 and 5),
the indefinite article A was used. In which of the
alternatives below the usage of the indefinite article A
is incorrect?
a) A habit
b) A university
c) A hollow victory
d) A European language
e) A honorary university degree

9.The sentence “If you don’t have a speaker of the
foreign language teaching, it’s not immersion at all.”
(paragraph 8 – lines 1 and 2) is a conditional clause.
Choose the correct conditional below.
a) If I drank before driving, I will suffer an accident.
b) If the students had been more careful, they
wouldn’t have made such mistakes.
c) If I arrive late, I did not prepare my lunch.
d) If Susan was not working, she will not have saved
for the great day.
e) If I will travel, I had had to save.

10.The word which in paragraph 9 refers to:
a) Language teachers
b) Foreign languages
c) Proper certification
d) Immersion schools
e) Spanish schools

gabarito
1-a
2-e
3-b
4-d
5-c
6-c
7-a
8-e
9-b
10-d

Simulado 9 Concurso Professor De Inglês

Deixe uma resposta

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *

quatro × cinco =

CURSOS GRATUITOS PARA PROFESSORES (COM CERTIFICADO)